Marketing met social media

 ad meeuwsen

Ondersteuning voor marketing met Social Media? Heb ik daar mijn neefje niet voor, vakantiekracht of een stagiaire?

On-line Marketing is een vak het gaat om Uw omzet, Uw klanten, Uw bedrijf het is niet iets wat je er zomaar even bijdoet…..

Wat is Social Media Marketing?

Social Media Marketing is een marketing techniek waarbij sociale media worden ingezet met als doel marketing (communicatie) doelstellingen te realiseren. Het is een interactieve vorm van marketing gericht op het aangaan van een dialoog.

Waarom Social Media Marketing?

Social Media Marketing blijkt een uitstekende manier om een gesprek met de klant aan te gaan en hierdoor hogere doelen dan platte verkoop na te streven. Loyaliteit, klanttevredenheid en het creëren van een merkvoorkeur zijn doelen die bedrijven proberen na te streven door Social Media in te zetten. Volgens onderzoek blijkt Social Media Marketing, mits goed ingezet, geld op te leveren.

Wat zijn Social Media?

Social Media zijn online platforms waarop gebruikers zonder professionele tussenkomst in staat zijn de content te verzorgen. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van een bericht, video-fragment, audio-bestand, reactie of foto.

Succesfactoren Social Media Marketing

Succes van het inzetten van Social Media Marketing is afhankelijk van een aantal factoren.

Over het algemeen geldt dat mensen zich identificeren met bedrijven die dichtbij hen staan. Om dit te bereiken moet de boodschap echt zijn; eerlijkheid duurt het langst.

Verder moeten de sociale media een centraal onderdeel zijn van de marketingactiviteiten. Integratie in verschillende media zoals website, nieuwsbrief, verkoopondersteunende materialen e.d. is dus van belang. Tevens kan het deel uitmaken van innovatie, klanten kunnen helpen met het ontwikkelen van nieuwe producten.

De activiteiten worden uitgevoerd door een representatief team met achtergrond. Je kunt niet zomaar van alles gaan doen. Er is een doel en dat wordt door iedereen gecommuniceerd.

Tevens dient Social Media Marketing uitgevoerd te worden binnen verschillende kanalen. Het is een compleet plaatje, niet alleen bijv. Twitter.

Ten slotte geldt dat Social Media Marketing niet voor elke branche, bedrijf of bedrijfscultuur is weggelegd. Dat is verder niet erg want het is slechts een middel, er zijn ook andere marketing technieken die resultaat boeken.

(door: Frankwatching)

Wij bieden ondersteuning met Social Media Marketing, advies, samen met uw medewerkers of outsourcing waarbij we alle activiteiten, in overleg, voor u doen.
Uw On-line marketeer die u alleen betaald als hij voor u werkt……. en zelf voor vervanging zorgt….

Middelen/ Combinatie’s:- Actie/ Direct Marketing, – Websitepromotie, – Online campagne’s,  Telemarketing.

Hulpmiddelen:

Adressen
De zakelijke database omvat ca. 1,2 miljoen adressen. Op basis van selectiecriteria is een doelgerichte groep adressen samen te stellen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij zeer specifieke informatie van de doelgroep leveren.

Marktpenetratie Analyse

De Marktpenetratie analyse, een dienst waardmee u beter inzicht krijgt in uw huidig klanten bestand en de zakelijke adressen die al in uw database zitten.

Webtracing, daadwerkelijk weten welk bedrijf uw website bezocht .
Dat u het aantal bezoekers dat uw website bezoekt weet is prettig, maar weet u ook welke bedrijven uw website bezochten?

Eenvoudig te starten, wij geven advies en kunnen u HELPEN.

Twitter is steeds belangrijker geworden. Het is een laagdrempelig medium dat bij uitstek geschikt is om de eerste contacten met doelgroepen te leggen. Twitter marketing vormt daardoor een geweldig alternatief voor de meer traditionele marketingtechnieken als huis-aan-huis reclame en advertenties en heeft geen last van de beperkingen van e-mailmarketing.

Uw Twitter followers laten doorklikken naar uw website, waar u hen tot klant kunt maken of op de hoogte brengt van uw nieuws.

Communiceren via Twitter vervangt uw klassieke communicatiekanalen niet, het vult aan. Uiteraard gebruikt u ook uw gewone website, stuurt u nog e-mails, heeft u een bedrijfsblog? U bouwt met Twitter eno Facebook een extra communicatiekanaal op en bouwt aan digitale zichtbaarheid; besef dat u communiceert met mensen !

U kunt de gehele dag nieuwsberichten en weetjes over u,uw bedrijf en uw sector uw wereld insturen doch is bedacht om te communiceren.

Deze berichten zorgen voor o.a. naamsbekendheid. Maar vooral de doorklikcijfers zijn interessant. Want u stuurt u heel wat bezoekers naar uw website wat doorgaans omzetverhogend werkt en uw winstcijfers bijstelt.

Wilt u ook graag starten met sociale media marketing?

 

Vertel me wat Sociale media marketing voor mij kan betekenen: